. Ma Árpád napja van.
Az ünnepek alatt ügyeleti rendben működnek a kórházak és gyógyszertárak
2013-12-23 08:16:54
Az ünnepek alatt ügyeleti rendben működnek a kórházak és gyógyszertárak

Az ünnepek alatt ügyeleti rendben működnek a kórházak és gyógyszertárak

Fontos tudni, - az ünnepek alatt is lesz ellátás, az ügyeleti rendről viszont érdemes előzetesen tájékozódni. A karácsonyi ünnepek alatt és az azt követő munkaszüneti napokon ügyeleti rend szerint fogadják a sürgős ellátásra szorulókat a háziorvosi, a fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletet ellátó helyek - tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).


A gyógyszertárakban december 24-én a szombati napra vonatkozó nyitvatartási rend lesz érvényben, de többnyire rövidített munkarendben. December 25-én és 26-án a gyógyszertárak a működési engedélyükben rögzített, munkaszüneti napra vonatkozó előírásoknak megfelelően látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot.


December 27-én, pénteken és 28-án szombaton, valamint 29-én vasárnap a szokásos rend szerint működnek azok a gyógyszertárak, amelyek hétvégi napokon egyébként is nyitva tartanak, például a bevásárlóközpontokban. A nyitvatartási időn túl a gyógyszertári ügyelet az országban mindenütt folyamatosan biztosítva lesz.


Az ÁNTSZ közölte: a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitvatartási rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tűntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.


Az év minden napján 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a munkaszüneti napokon is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06-80-201-199-es ingyenes számon érhető el, ott a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.


A közép-magyarországi régió sürgősségi, akut ügyeleti beosztásáról az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala sürgősségi betegellátást koordináló osztályának tájékoztatása a itt> érhető el.

 


Az ügyeletes gyógyszertárakról szintén az ÁNTSZ honlapján is lehet tájékozódni> 

 

Forrás: Mti.

Utoljára frissítve: 2013-12-23 08:17:26

További híreink
Még egyszer utoljára - Veszélyes is lehet a tűzijáték!
Tavaly a tűzijátékok szabálytalan használata miatt a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit csak szilveszter éjjelén ötvenkét esetben riasztották.
2013-12-31 18:48:57, Hírek, Hasznos Bővebben
Magyarországon jogrend teszi lehetővé, hogy a bankok azt tehessenek adósaikkal, amit csak akarnak.
Magyarországon jogrend teszi lehetővé, hogy a bankok azt tehessenek adósaikkal, amit csak akarnak - tartja az MSZF december 17-én kiadott közleményében.
2013-12-18 07:18:43, Hírek, Hasznos Bővebben
Válaszol a NAV: Adófizető Pista esete a pénztárgéppel
Annak a vállalkozónak, aki idejében rendelt üzembe helyezési kódot, majd megrendelte az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgépet, akkor sem kell bírságra...
2013-12-17 07:13:01, Hírek, Hasznos Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére