. Ma Árpád napja van.
Bábozással szórakoztattak zsarukat a gyerekek
2013-11-27 15:20:47
Bábozással szórakoztattak zsarukat a gyerekek

Bábozással szórakoztattak zsarukat a gyerekek

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a RIK Auditóriumában 2013. november 26-án immár sok éves hagyományt folytatott tovább - idén 16. alkalommal rendezték meg a baleset-megelőzési témájú „Úton-útfélen” bábversenyt.  
 
Az elmúlt évek során a bábverseny egyre nagyobb népszerűségnek örvend nemcsak Pest megyében, hanem a környező megyékben is. A rendezvény célja, hogy a gyermekek játékos módon, minél könnyebben sajátítsák el a közlekedés szabályait, és azokat a mindennapokban is alkalmazzák, hiszen már kisgyermekkorban el kell kezdeni a helyes közlekedésre nevelést.
A gyermekek saját készítésű bábokkal adták elő történeteiket közlekedésbiztonsági témában. A produkciókat több szempont szerint is értékelte a zsűri - a szakmai szempontok mellett a színművészeti (szövegismeret, előadásmód, nyelvezet, színpadkép) szempontokat is figyelembe vették. A zsűri munkájában többek között részt vett Pártos Csilla színművésznő, valamint Dr. Soós Julianna, a Pest Megyei Főügyészség munkatársa.
A rendezvényen öt óvodás és hat általános iskolás csapat szállt versenybe. A kicsik között a székesfehérvári "Felsővárosi káposztaropogtatók” bábcsoport, az iskolás kategóriában pedig a fóti "Cappuccino” csapat bizonyult a legjobbnak.
 
Forrás: police.hu
További híreink
Szilveszteri malacságok
Azt mondta, lazuljak el, és nyissam szét. Nagyon féltem,...
2013-12-31 17:23:35, Hírek, Könnyű Bővebben
Gördülő Mikulások Vecsésen
December 8-án indult a Gördülő Csigák már hagyománnyá vált motoros Mikulás felvonulása, melyen közel 100 motoros vett részt.
2013-12-09 11:09:59, Hírek, Könnyű Bővebben
Nemzetközi hurkafesztivál Tápiószentmártonban
A véresek és májasok mellett a különlegességek kategóriájában gombás, tarhonyás, bazsalikomos, mazsolás, kapormagos hurkák is készülnek, a csángó csapat tagjai pedig bors...
2013-11-07 10:12:59, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére