. Ma Friderika napja van.
Bajba jutott siklóernyős, szén-monoxid-mérgezés, lángokba borult házak
2014-01-06 14:29:43
Bajba jutott siklóernyős, szén-monoxid-mérgezés, lángokba borult házak

Bajba jutott siklóernyős, szén-monoxid-mérgezés, lángokba borult házak

Szombaton több jelentős káreseményhez is riasztották a Pest megyei tűzoltókat. Vácon szén-monoxid-mérgezésnél volt szükség a tűzoltókra, Pilisszántó közelében egy szerencsétlenül járt siklóernyőst kellett megmenteni, Budaörsön egy családi ház tetőszerkezete, Kókán egy melléképület lángolt. 
 
Szombat délután negyed öt körül érkezett a jelzés a Pest megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába, hogy Pilisszántón a Pilis-hegység lábánál bajba került egy siklóernyős. A szerencsétlenül járt férfi siklóernyőjével lezuhant és fennakadt egy fán, körülbelül hat-nyolc méter magasan. A férfi segítségére a pomázi önkormányzati, a szentendrei hivatásos tűzoltók érkeztek, a mentésben segítséget nyújtott a Pest Megyei Kutató-mentőszolgálat is. Miután a tűzoltók megtalálták a sérült férfit, lehozták a fáról, majd a közösen kiépített, csigával tehermentesített két lépcsős kötélpályán vitték fel a meredek hegyoldalon, ahol bokasérüléssel átadták a mentőszolgálat munkatársainak.
 
Szombaton délután öt órakor Vácon a Csávolszky József utcai családi házban két fő rosszul lett, szén-monoxid-mérgezésre gyanakodtak. A váci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a két személyt a mentőszolgálat munkatársai kihozták a házból és kórházba szállították. A tűzoltók értesítették a kéményseprő ipari szolgáltatót, a gázművek munkatársait, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is a helyszínre riasztották. A tűzoltók méréseket végeztek az épületben, ahol megállapították a szén-monoxid koncentráció határérték feletti, magas értékét. Az épületben egy kéménybe kötött gázcirkó üzemelt, amelyet a gázművek munkatársai lezártak.
 
Lángba borult egy családi ház szombaton Budaörsön, a Petőfi utcában. Este háromnegyed hétkor érkezett a jelzés a műveletirányítási központba, hogy az egyik családi ház tetőszerkezetén csaptak fel a lángok, és a teraszon rekedt három személy. A bajba jutott lakók a pillanatok alatt kiérkező budaörsi polgárőr szövetség kollégáinak segítségével létrán el tudták hagyni az épületet. A tűz oltását a budaörsi önkéntes tűzoltók kezdték meg, majd a törökbálinti, érdi és a XI. kerületi hivatásos tűzoltók segítségével, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával egészen éjszakába nyúlóan dolgoztak a káresetnél. A körülbelül százhatvan négyzetméteres családi ház tetőszerkezete teljes terjedelmében lángokban állt. A tűz a tetőtéri részt is érintette, valamint a födém egy része is beszakadt. A lakók gondoskodtak az ideiglenes szállásról.
Szintén szombaton, a késő esti órákban fél tizenegy körül Kókán, a Zöldfa utcában kigyulladt egy családi ház melléképülete. A náddal szigetelt, palafedésű épületen gyorsan elterjedt, a tűz veszélyeztette a lakóépületet és a garázst is. A tűz oltását a szomszédok majd a kókai önkéntes tűzoltók kezdték meg egy kerti locsolótömlővel a hivatásos tűzoltók kiérkezéséig. A tüzet végül a nagykátai hivatásos tűzoltók eloltották, személyi sérülés az esemény során nem történt.
 
Forrás és képek: PMKI
További híreink
Árokba borult egy kamion az M0-son Gyálnál
A 40 tonnás járművet daruval állítják kerekekre, mivel a szétszóródott homokot is le kell takarítani az útról, a műszaki mentés órákig is elhúzódhat.
2014-01-08 14:23:42, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Laptopra hajtott a tolvajpáros
Notebookokat és telefont próbált lopni egy 42 éves férfi és egy 39 éves nő.
2014-01-08 13:52:49, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Drogozókat értek tetten Törökbálinton
Egy 22 és egy 25 éves férfit értek tetten kábítószer-használata közben.
2014-01-08 12:39:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére