. Ma Árpád napja van.
Cserkész emlékkonferencia a Királyi Váróban
2013-07-22 10:54:08
Cserkész emlékkonferencia a Királyi Váróban

Cserkész emlékkonferencia a Királyi Váróban

A IV. Cserkész Világtalálkozó (Jamboree) 80. évfordulója alkalmából emlékkonferenciát rendezett a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület július 20-án a Királyi Váróban, a Gödöllői Városi Múzeum jubileumot köszöntő időszaki kiállításának nagytermében. 
 
A telt házas esemény legidősebb résztvevője, Kovács Béla (1917) premontrei pap-tanár városunk legismertebb nemzetközi eseményén őrsvezető volt, de már az 1929-es londoni III. Jamboree-n is részt vett. 
 
Örömteli, hogy mai tizenéves cserkészek is figyelemmel kísérték a hosszabb ideje fiatal cserkészek több emberöltőn átívelő beszámolóit. 
 
A résztvevőket levélben köszöntötte Surján László, az Európa Parlament alelnöke, személyesen pedig Tóth Tibor, Gödöllő alpolgármestere. 
 
A konferencia díszvendége Mádl Dalma asszony volt. A program kezdetén néma felállással emlékeztek dr. Katona Tamás történészre, a Magyar Cserkész Szövetség közelmúltban elhunyt volt elnökére. 
 
Részt vett az eseményen dr. Beer Miklós váci megyés püspök, cserkésztiszt, dr. Gedai István a Magyar Nemzeti Múzeum volt főigazgatója, Gyulay Endre a MCSSZ volt elnöke, Szeged-Csanádi megyés püspök.
 
Hírhatár-ÖS
További híreink
Hosszú Katinka nyolc éremmel zárt Dubajban
A csütörtökön szerzett öt érem mellé pénteken további hármat - két aranyat és egy ezüstöt - szerzett Hosszú Katinka az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának dubaji állo...
2013-10-18 18:27:47, Hírek, Múltidéző Bővebben
Hitleres-Szálasis videóval készülnek a magyar szurkolók
A magyarok egy hitleres, horogkeresztes, szálasis, ustawkás videóval készülnek a román-magyar vébéselejtezőre, amely 3000 magyar huligánt ígér, az állítólagos lengyel seg...
2013-09-05 11:08:28, Hírek, Múltidéző Bővebben
Kajak-kenu vb - Egy-egy arany és bronz a váltókban
A magyar versenyzők két éremmel, egy-egy arannyal és bronzzal zárták a vasárnap esti váltóversenyeket, s így összesítésben hét első, valamint öt-öt második és harmadik he...
2013-09-02 00:00:32, Hírek, Múltidéző Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére