. Ma Magdolna napja van.
Farkas Krisztián szentendrei hivatásos tűzoltó bravúros akciója
2014-01-05 12:10:57
Farkas Krisztián szentendrei hivatásos tűzoltó bravúros akciója

Farkas Krisztián szentendrei hivatásos tűzoltó bravúros akciója

Példaértékű tettet hajtott végre Farkas Krisztián tű. főtörzsőrmester, a szentendrei hivatásos tűzoltó-parancsnokság megbízott szerparancsnoka.

 

2014. január 03-án (pénteken), tizenöt óra körüli időben egy szabadnapos Pest megyei tűzoltó Budapesten, a XIV. kerületi Egressy téren tartózkodott, amikor arra lett figyelmes, hogy két személy fut egy harmadik után és közben azt kiabálják: „Fogják meg rabló”.  Farkas Kriszián főtörzsőrmester a helyzetet felismerve azonnal a feltételezett elkövető után szaladt, és már majdnem sikerült utolérnie, amikor a férfi hirtelen visszafordult és gázspray-vel szemen fújta az üldözőit. A hős tűzoltót azonban ez sem tántorította el a további üldözéstől, futás közben telefonon felhívta a rendőrséget és folyamatosan egyeztetett az ügyeletessel. Pár perces hajsza után a kiérkező rendőrjárőrök kezére hajtotta a feltételezett elkövetőt. A tűzoltót a rendőrség tanúként hallgatta meg az ügyben.

 

Farkas Krisztián példaértékű magatartásával és a kiváló helyzetfelismerésével hivatásához méltóan viselkedett – íjra közleményében a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

További híreink
Árokba borult egy kamion az M0-son Gyálnál
A 40 tonnás járművet daruval állítják kerekekre, mivel a szétszóródott homokot is le kell takarítani az útról, a műszaki mentés órákig is elhúzódhat.
2014-01-08 14:23:42, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Laptopra hajtott a tolvajpáros
Notebookokat és telefont próbált lopni egy 42 éves férfi és egy 39 éves nő.
2014-01-08 13:52:49, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Drogozókat értek tetten Törökbálinton
Egy 22 és egy 25 éves férfit értek tetten kábítószer-használata közben.
2014-01-08 12:39:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére