. Ma Árpád napja van.
Jogsegély-szolgálat a földpályázaton vesztes gazdák részére
2014-01-05 08:24:17
Jogsegély-szolgálat a földpályázaton vesztes gazdák részére

Jogsegély-szolgálat a földpályázaton vesztes gazdák részére

A kormány azt ígérte, hogy a családi gazdaságokat részesíti előnyben az állami földpályázatok elbírálásánál, de kiderült, hogy a földet saját tulajdonának tekinti: a kisgazdálkodók helyett a hozzájuk közel álló köröket gazdagítja.


Az LMP most a vesztes pályázók  számára indított jogsegély-szolgálatot, amely a nyertes pályázatok alapján kötött haszonbérleti szerződések érvényességének polgári peres úton való megtámadását teszi lehetővé indokolt esetben.


A perek révén végre pontról pontra összevethetőek a nyertes és a vesztes pályázatok, és számos kisemmizett, megalázott gazda számára eljöhet az igazság órája.

 

Lengyel Szilvia az LMP mezőgazdasági bizottság tagja január 4-én kiadott közleményében azt is megemlíti:

Ángyán József ötödik jelentése megyéről megyére leleplezte a földbérleti pályázatok elbírálása során felmerült visszaéléseket, melyek következtében a szabályok megkerülésével helyi gazdálkodók helyett a kormányhoz közeli érdekcsoportok szereztek meg értékes földeket. Az LMP egy olyan jogsegély-szolgálatot indított, amely igazságot tehet a méltánytalanul vesztesnek nyilvánított gazdák javára.


Ángyán József ötödik jelentésében foglaltakkal egybehangzik számos az LMP-hez forduló pályázó állítása is: sokan meg vannak győződve róla, hogy pályázatukat csak politikai alapon, csalárd módon nyilvánították vesztesnek a kormányhoz közel álló pályázók javára.

 

Az LMP bátorít minden olyan pályázót, aki visszaéléseket tapasztalt a saját pályázata kapcsán, hogy vegye igénybe a segítséget, amelyhez az online és telefonos elérhetőségek itt találhatók>>>

 

Cmlapfotó: kisalföld.hu

Utoljára frissítve: 2014-01-05 08:31:01

További híreink
A Magyar Liberális Párt elismerően szólt a felismerésről
Bajnai Gordon kezdeményezése önmagában kevés, a teljes körű összefogáshoz a többi ellenzéki párt eltökéltségére is szükség van.
2014-01-07 08:54:10, Hírek, Fókuszban Bővebben
MSZF: A magyar politikai elit vegye komolyan Ferenc pápa felszólítását
A társadalmi egyenlőtlenség mára oly égbekiáltóvá lett, hogy már nem csak kizsákmányolásról és elnyomásról lehet beszélni, hanem olyan fajta társadalmi kirekesztésről is,...
2014-01-07 07:22:24, Hírek, Fókuszban Bővebben
A világ legrosszabb himnusza a magyar
Legalábbis annak minősítette egy amerikai politikai blog, a dailykos.com.
2014-01-03 11:45:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére