. Ma Piroska napja van.
Már a Himnusz sem lesz a régi
2012-11-18 21:24:36
Már a Himnusz sem lesz a régi

Már a Himnusz sem lesz a régi

2012. november 18-án vasárnap este közel 1000 fő részvételével került sor a himnikus dal új felvételére, lecserélve ezzel a korábbi változatot. 

 

Hamarosan már ezzel a verzióval búcsúznak a közszolgálati médiák műsorzáráskor, a korábbi már megszokott változat helyett ezen túl gyerekek éneklik majd a Himnuszt.

 

A tárca ugyanis még tavaly nyáron „Új hangzásban a Himnusz és a Szózat” címmel közleményt adott ki. Ebben az Erkel Ferenc, illetve Egressy Béni által írt dalok új feldolgozását ajánlja. A megrendelő a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) - aminek arculatváltását is szolgálja majd a Himnusz új változata. 

 

Arra vonatkozóan, hogy a mai forgatás, ami a Lánchíd pesti hídfőjénél zajlott a Magyar Rádió Gyermekkórusával, és kisiskolások részvételével mennyibe kerül az adófizetőknek nincs pontos információ, csak sejteni lehet az új változat néhány milliós költségvetését.

 

Viszont cserébe bízni lehet abban, hogy garantáltan új élménnyel gyarapodnak mindazok, akik a köztelevíziókban műsorzáró szignálként használt Himnusz új verzióját fogják ezentúl hallgatni.

 

A további tervek szerint a megújulási folyamat nem áll le, hamarosan a Székely himnusz korszerű változatának elkészítésére is sor kerül.

 

Foto:(mti)

Utoljára frissítve: 2012-11-18 21:45:14

További híreink
Tónusok - Meghívó
A ceglédi Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár egy újabb különleges programra invitálja a művészetre fogékony közönséget.
2014-01-06 13:57:58, Hírek, Kultúra Bővebben
Közkinccsé váltak Rejtő Jenő művei - lejárt a szerzői jog
Egy dolog marad továbbra is sérthetetlen: a szerző névjoga. Ez azt jelenti, hogy továbbra sem állíthatja senki, hogy ő írta volna Senki Alfonz vagy Fülig Jimmy kalandjait.
2014-01-02 16:14:11, Hírek, Kultúra Bővebben
December 11-én Csontváry kiállítás Vácon
Délután 18 órakor bemutatásra kerül mind a szakma, mind a közönség szerint a legnagyobb magyar festőművész két újonnan fölfedezett (eddig lappangó) - anyagvizsgálattal és...
2013-12-11 10:05:58, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére