. Ma Magdolna napja van.
Miért hallgat a Fidesz és az ellenzék is Ukrajna ügyében?
2013-12-11 09:39:16
Miért hallgat a Fidesz és az ellenzék is Ukrajna ügyében?

Miért hallgat a Fidesz és az ellenzék is Ukrajna ügyében?

Ukrajna sorsdöntő napokat él át, de ez látszólag hidegen hagyja a magyarországi pártokat. Miközben az Európa-párti tüntetők farkasszemet néznek az ukrán rendőrséggel, és nem lehet tudni, mikor eszkalálódik a helyzet, a magyar politika csendben van. Sem a magyar kormány, sem a Fidesz, sem az ellenzék demokratikus pártjai nem hallatják a hangjukat, nem vetik latba befolyásukat, nem állnak ki az ukrán emberek gyülekezési és véleményszabadság nyilvánítási jogáért.

 

Ami Ukrajnában történik, ismerős lehet nálunk, Magyarországon is. A politikai ellenfelek bandáknak titulálják egymás pártjait, ellenzéki politikus, egykori kormányfő ül börtönben politikai elszámoltatás miatt, a kormány keletre, a lakosság pedig nyugatra tekint. Ukrajna talán újabb forradalomra készül a szabadságért, a demokráciáért, és a mindezt megtestesítő európai uniós csatlakozás esélyéért.

 

A Liberális Párt ifjúsági szervezete a magyarországi politikai erők közül egyedüliként fejezte ki szolidaritását a békés ukrán tüntetőkkel a budapesti ukrán nagykövetség előtt. A Liberális párt nem kíván hallgatag cinkosává válni a békés civil tüntetést akár erőszakosan is leverni szándékozó ukrán hatalomnak. A szabadság híveiként kiállunk az európai értékek és a liberális alapjogok mellett akár itthon, akár Ukrajnában kerülnek veszélybe. Egyúttal felszólítjuk a kormányt és az ellenzéki pártokat, hogy lépjenek föl a helyzet békés rendezése, és az ukránok önrendelkezése érdekében.

 

A hallgatásnak nem lehet oka, hogy az ellenzéki erők között ukrán nacionalista, magyarellenes csoportok is vannak. Bár rövidtávon úgy tűnhet, hogy a kárpátaljai magyar közösség érdekei a fennálló hatalmi viszonyok megőrzését kívánják, hosszú távon semmi más nem biztosítja a magyarok megmaradását és jogaik érvényesítését, mint az európai integráció.

További híreink
Rokkant férfit vertek meg a buszon
A Kecskeméti Járási Ügyészség könnyű testi sértés bűntette miatt vádiratot nyújtott be a Kecskeméti Járásbírósághoz egy 58 éves ballószögi férfi ellen, aki a Kecskemét – ...
2013-12-19 12:47:18, Hírek, Kitekintő Bővebben
Dániel Péter: Megszégyenítettem Nagy Andort, Izrael magyar nagykövetét!
"Ígérem, hogy minden Izraelbe látogató fideszes politikusbűnöző erre számíthat a jövőben is!"
2013-12-06 14:21:00, Hírek, Kitekintő Bővebben
Öt és fél év a kameruni csalónak
Öt és fél évre ítéltek egy kameruni származású férfit 85 milliós csalás miatt a Kecskeméti Törvényszéken.
2013-11-20 15:09:17, Hírek, Kitekintő Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére