. Ma Judit napja van.
Nemzetközi hurkafesztivál Tápiószentmártonban
2013-11-07 10:12:59
Nemzetközi hurkafesztivál Tápiószentmártonban

Nemzetközi hurkafesztivál Tápiószentmártonban

A falusi disznótor hangulatát idézi fel szombaton Tápiószentmártonban a kilencedik nemzetközi hurkatöltő fesztivál - mondta el a Pest megyei település polgármestere. A nagy megmérettetésbe 50 csapat nevezett be, közöttük most első alkalommal bolgár és csángó versenyzők, akik a hazai, a szlovák és délvidéki vetélytársakkal küzdenek meg a díjakért. 
 
Minden csapat öt kiló sertéshúst, három kiló rizst és 20 méter hosszú sertésbelet kap az induláshoz. Az alapanyagokat aztán ki-ki saját fűszereivel, saját ízlésének megfelelően megdolgozva abálhat, süthet ki hurkát. 
 
A véresek és májasok mellett a különlegességek kategóriájában gombás, tarhonyás, bazsalikomos, mazsolás, kapormagos hurkák is készülnek, a csángó csapat tagjai pedig Tóth János polgármester szerint elmondták: borsikafűvel ízesített hurkával pályáznak az elsőségre. A zsűri az íz, az illat és a tálalás módja alapján dönti el, melyik "disznóság" lesz a legkiválóbb. 
 
A hurkatöltés része a háromnapos Márton-napi ünnepségsorozatnak, amely pénteken a Tápió-Expo megnyitásával veszi kezdetét - mondta el Turi Istvánné szervező. E rendezvényen a környékbeli húsz település termékei mutatkoznak be, cukrászok, borászok, állítják fel standjaikat. 
 
A kulturális program keretében helytörténeti kiállítás nyílik, néptáncosok lépnek fel, megrendezik a fiatalok-öregek találkozóját és lesz örömzene. Fellép egyebek között a Csík Zenekar és a helyi Borvirág együttes, emellett kirakodóvásár is színesíti a programot, amely vasárnap az újbor ünneplésével zárul.
További híreink
Szilveszteri malacságok
Azt mondta, lazuljak el, és nyissam szét. Nagyon féltem,...
2013-12-31 17:23:35, Hírek, Könnyű Bővebben
Gördülő Mikulások Vecsésen
December 8-án indult a Gördülő Csigák már hagyománnyá vált motoros Mikulás felvonulása, melyen közel 100 motoros vett részt.
2013-12-09 11:09:59, Hírek, Könnyű Bővebben
Bábozással szórakoztattak zsarukat a gyerekek
Baleset-megelőzési témájú bábversenyt rendeztek a Pest megyei rendőrök.
2013-11-27 15:20:47, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére